Nustatykite regioną: Lithuania

Finland

English Suomi

Estonia

English Estonian

Latvia

English Latvian

Lithuania

English Lithuanian

Poland

English Polish

Sweden

English Svenska

Vienas iš tvarių prekės ženklų lyderių: „Brambles“ pavyzdys

Ieškojome tvarių logistikos kompanijų, kurių sėkmės pavyzdžiu galėtume pasidalinti, ir radome. Iš karto norime informuoti, kad tai ne įprasta logistikos kompanija, nes ši bendrovė užsiima  palečių ir kitų gabenime reikalingų daiktų, kurie gali būti naudojami pakartotinai, gamyba ir nuoma, o jos veikla yra paremta dalijimosi tarp skirtingų įmonių principais. Nors šios bendrovės veikla yra nutolusi nuo tradicinės logistikos, tačiau jos patirtis gali suteikti vertingų pamokų  ir idėjų visam logistikos sektoriui, kurios būtų vertingos žengiant tvarumo keliu.

„Brambles“ veiklos apžvalga

„Brambles“ veikia daugiau nei 60 šalių. Įmonė tiekia daugkartinio naudojimo padėklus, dėžes ir konteinerius įvairiuose verslo sektoriuose veikiančioms bendrovėms: greito vartojimo prekių, šviežių produktų, gėrimų, mažmeninės prekybos ir gamybos įmonėms. „Brambles“ pagrindinis verslo modelis sukasi apie telkimo koncepciją, kuri apima  dalijimąsi šiuo turtu ir pakartotinį jo naudojimą. Šis modelis sumažina vienkartinių pakuočių ir žaliavų paklausą, skatina tvaresnę tiekimo grandinę. 2023 m. ši kompanija „Corporate Knights“ tvarumo reitinge užėmė 3 vietą. Tai aukščiausia vieta, kuri kada nors buvo suteikta logistikos srityje dirbančiai įmonei.

„Brambles“ įsipareigojimas siekti tvarumo atsiskleidžia jų novatoriškame dalijimosi ir pakartotinio naudojimo verslo modelyje. Pateikdama daugkartinio naudojimo padėklus ir konteinerius, „Brambles“ sumažina vienkartinių pakuočių poreikį, o tai sumažina neigiamą poveikį aplinkai. Šis metodas ne tik sumažina atliekų kiekį, bet ir tausoja išteklius, pvz., medieną ir plastiką, kurie priešingu atveju būtų naudojami vienkartinių produktų gamybai. Bendradarbiavimas yra „Brambles“ tvarumo strategijos kertinis akmuo. Bendrovė glaudžiai bendradarbiauja su savo klientais, kurdama pritaikytus sprendimus, kurie padėtų spręsti konkrečias tvarumo problemas. Viena reikšmingų iniciatyvų yra programa „Zero Waste Worlds“, kurios tikslas – pašalinti atliekas, panaikinti tuščias transporto mylias ir sumažinti tiekimo grandinių neefektyvumą. Vykdydama šią programą, „Brambles“ bendradarbiauja su klientais, siekdama įgyvendinti geriausią praktiką, mažinančią poveikį aplinkai ir didinančią veiklos efektyvumą.

Įdomu tai, kad kompanija nuolat ieško būdų, kaip dar labiau padidinti savo ir klientų tiekimo grandinės efektyvumą bei tvarumą. Jų „BXB Digital“ padalinys naudoja duomenų analizę, kad suteiktų įžvalgų apie turto panaudojimą, maršrutų optimizavimą ir atsargų valdymą. Rinkdama ir analizuodama duomenis iš plataus savo tinklo, „Brambles“ gali numatyti paklausą, sumažinti transportavimo išlaidas ir sumažinti logistikos operacijų poveikį aplinkai. Ši skaitmeninė transformacija leidžia „Brambles“ savo klientams pasiūlyti dar efektyvesnius ir tvaresnius sprendimus.

Naudingos pamokos tradicines logistikos paslaugas teikiantiems verslams

Tradicinės logistikos įmonės gali pasimokyti iš kelių vertingų „Brambles“ tvarumo praktikos pamokų:

  1. Žiedinės ekonomikos principų taikymas. Žiedinės ekonomikos modelio, kaip „Brambles“ telkimo sistemos, naudojimas gali žymiai sumažinti atliekų ir išteklių suvartojimą. Logistikos įmonės galėtų išnagrinėti galimybes savo tiekimo grandinėse įdiegti pakartotinio turto tarp partnerių panaudojimo variantus. Žinoma, daugeliui logistikos kompanijų atstovų tai kol kas gali pasirodyti kaip utopija, nes visi bijo prarasti klientus. Bet kodėl, pavyzdžiui, juk kelios įmonės galėtų susikurti bendrą krovinių sistemą, kur būtų dalijamasi kroviniais, atsižvelgiant į maršrutus. Tokiu atveju būtų galima mažinti tuščių kilometrų kiekį ir optimizuoti vietą priekabose.
  2. Skaitmeninių naujovių svarba. Norint mažinti išmetimą, labai svarbu investuoti į skaitmenines technologijas. Duomenų analizė gali suteikti veiksmingų įžvalgų, padedančių optimizuoti maršrutus, valdyti atsargas ir sumažinti transportavimo išlaidas, kartu sumažinant poveikį aplinkai.
  3. Bendradarbiavimo pranašumai. Norint pasiekti tvarumo tikslų, būtina glaudžiai bendradarbiauti su klientais. Logistikos įmonės ir jų klientai kartu gali kurti novatoriškus sprendimus, kurie sumažina atliekų, išmetamųjų teršalų kiekį ir pagerina bendrą tiekimo grandinės veikimą. Be abejo, svarbus ir finansinis aspektas, ir partnerystė. Tvarių sprendimų diegimas logistikos įmonėms kainuoja brangiai, todėl prie šių sprendimų įgyvendinimo turėtų prisidėti visos tiekimo grandinėje dalyvaujančios pusės.
  4. Tvarumas apsimoka. „Brambles“ pavyzdys dar kartą patvirtiną faktą, kad kurti tvarius produktus ir paslaugas apsimoka. Taikydama inovacijas, ši kompanija sugebėjo įgyti ir netgi suformuoti partnerystes su didžiausiomis pasaulio įmonėmis, pvz., „Unilever“ ir „Wallmart“. Ši kompanija taip pat įrodė, kad tvarumas padeda taupyti lėšas, tačiau, vertinant šį sutaupymą, svarbu žiūrėti ne į atskiras kainos dedamąsias, bet vertinti ir didesnį vaizdą.

Išvados

„Brambles“ įsipareigojimas siekti tvarumo ir inovacijų yra puikus pavyzdys tradicinėms logistikos įmonėms. Taikydamos žiedinės ekonomikos principus, investuodamos į skaitmenines technologijas ir skatindamos glaudų bendradarbiavimą su klientais, logistikos įmonės gali pasiekti reikšmingos pažangos aplinkosaugoje ir turėti iš šios veiklos naudos. Apie tai logistikos kompanijoms svarbu galvoti jau dabar, kadangi yra daug šansų, jog pasaulis, siekdamas sumažinti emisijas, turės imtis daug radikalesnių priemonių, nes neužteks veikloje naudoti vien  tik atsinaujinančią energetiką.

Jeigu jūs šiuo metu ieškote transporto partnerio, kuris aktyviai siekia mažinti emisijas, kviečiame susisiekti su mūsų pardavimų komanda. Mes rasime greitą, tvarų ir kokybišką transporto spendimą jūsų kroviniams.

Susisiekti su HRX pardavimų komanda

Kitos naujienos:

Tvarus transportas: ne tik ekologiškas kuras, bet ir įmonės organizacinė struktūra

26.09 2024 Tvari logistika
Šiandien tvarumas yra viena iš pagrindinių temų, keliamų ne tik transporto srityje, bet ir daugelyje kitų pramonės šakų. Pastebima, kad logistikoje, kalbant apie tvarumą, dažniausiai akcentuojama anglies dvideginio emisijų taupymas, mažiau taršių degalų naudojimas, efektyvesni maršrutų planavimo algoritmai, ekologiškas vairavimas bei kitos su degalų taupymu susijusios temos. Sutinkame, tai svarbu, tačiau tvarios įmonės pagrindas – …

„Revlon“ veiklos ir tiekimo grandinės iššūkių analizė: pamokos grožio industrijai

26.09 2024 Žinojimas = Galia
Tęsiame straipsnių ciklą apie pasaulį sudrebinusių žinomų kompanijų bankrotus, kurie iš dalies yra susiję su klaidomis tiekimo grandinėje. Šiandien norime pristatyti vieną iš naujausių atvejų – kompanijos „Revlon“ istoriją. Tai žinomas, keletą dešimtmečių veikiantis grožio ir kosmetikos pramonės prekės ženklas. Tačiau, kaip ir daugelis pasaulinių kompanijų, „Revlon“ susidūrė su veiklos ir tiekimo grandinės strategijos problemomis, …

Kaip sumažinti logistikos išlaidas, bet neprarasti paslaugų kokybės?

Logistika yra gyvybiškai svarbi bet kurios įmonės veiklos dalis. Efektyvus prekių pervežimas, atsargų valdymas ir tinkamos paslaugos užtikrinimas gali padėti įmonei išlikti konkurencingai ir patenkinti savo klientų lūkesčius. Tačiau dažnai pasitaiko, kad, siekdamos sutaupyti, prekybos ir gamybos įmonės taupo logistikos sąskaita, taip ilgainiui nukenčia paslaugų kokybė. Tad kyla klausimas, ar įmanoma sutaupyti logistikos lėšas, neprarandant …

Kuriate tvarią organizaciją? Štai į ką reikia atkreipti ypatingą dėmesį

28.08 2024 Tvarumas
Šiuolaikinėje verslo aplinkoje tvarumas tampa neatsiejama organizacijos sėkmės dalimi. Įmonės, siekiančios išlaikyti ilgalaikį konkurencingumą, privalo atkreipti dėmesį į įvairius tvarumo aspektus. Šiame straipsnyje aptarsime svarbiausias sritis, į kurias būtina atsižvelgti, siekiant vadintis tvaria organizacija, taip pat pateiksime realių pavyzdžių, kokius sprendimus tvarumo kelyje priėmė „HRX“ . Mažiau pakuočių ir popieriaus Viena iš svarbiausių tvarumo iniciatyvų, …

Kada klaidingas transporto kompanijos pasirinkimas gali kainuoti labai brangiai

28.08 2024 Žinojimas = Galia
Tinkamas transporto kompanijos pasirinkimas – svarbus žingsnis, nes gali turėti didelę reikšmę įmonės veiklai bei finansams. Deja, daugelis bendrovių, nepaisant visko, dažnai renkasi pigesnį variantą arba nepakankamai įvertina potencialų partnerį. Šiame straipsnyje aptarsime tris atvejus, kurių, rinkdamiesi transporto partnerius,  krovinio užsakovai neįvertina, taip pat pasidalinsime tikromis istorijomis, patvirtinančiomis šių situaciją aktualumą. Žala reputacijai Kalbėdami apie …

Kaip atsirinkti kokybišką transporto partnerį: svarbiausi kriterijai

Transporto partnerio pasirinkimas yra vienas svarbiausių sprendimų, kurį turi priimti kiekvienas verslas. Šis pasirinkimas ypač reikšmingas toms įmonėms, kurių tiekimo grandinė veikia „Just in time“ principu arba greitas ir kokybiškas prekių pristatymas yra vienas iš jų konkurencinių pranašumų. Tinkamai pasirinktas transporto partneris gali ne tik užtikrinti stabilų prekių judėjimą, bet ir padeda išvengti įvairių nesklandumų …